Inloopspreekuur Algemeen Maatschappelijk werk

Voor wie: Voor hulp bij het oplossen van problemen op het gebied van o.a. werk, financiën.

Iedereen loopt in zijn of haar leven wel eens tegen bepaalde problemen aan of maakt ingrijpende gebeurtenissen mee rondom werk, opvoeding, ouder worden, in relaties met anderen of met instanties. Vaak helpt het om erover te praten met familie, vrienden of buren. Maar het kan ook zijn dat u er niet uitkomt. In dat geval kunt u een beroep doen op SMD.

Onze maatschappelijk werkers werken wijk- en gebiedsgericht, dichtbij u. Zij bieden handvatten om te leren omgaan met problemen en verdriet. Samen met u en rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden wordt gezocht naar een oplossing.

Soms wordt gekozen voor een individuele aanpak, soms voor een oplossing in groepsverband. U kunt kosteloos een gesprek aanvragen met een van onze maatschappelijke werkers. Uw gemeente financiert maatschappelijk werk voor iedereen.

U kunt bij een maatschappelijk werker terecht met vragen op het gebied van:

Partner- en familierelaties

Echtscheiding

Assertiviteit

Ouderschap en opvoedingsvraagstukken

Rouwverwerking

Somberheid, eenzaamheid, depressiviteit

overbelasting

Problemen op het werk

Geweldservaringen, huiselijk geweld

Financiën

Vriendschap

Voor het maken van een afspraak kunnen mensen ook dagelijks van 09.00 – 13.00 uur bellen naar onze hoofd locatie op 0299-439279. De hulp- en dienstverlening van de SMD is gratis en er is geen verwijzing nodig. Meer informatie over de SMD is te vinden op:  www.smdzw.nl

 


Wanneer:

Iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 14:30

Waar:

Swaensborch 11 in Monnickendam