Mantelzorgondersteuning

Voor wie: Mantelzorgers

Zorgt u intensief en langdurig voor een naaste met een chronische ziekte, handicap, verslaving of beperking? Dan bent u mantelzorger. Eén op de vijf Nederlanders is mantelzorger voor een familielid, partner of goede vriend. Mantelzorg is overal en van alle leeftijden. Heeft u een vraag op het gebied van mantelzorgondersteuning, dan kunt u terecht bij onze mantelzorgconsulenten.

Onze mantelzorgconsulenten organiseren regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kunt u terecht voor een praatje met lotgenoten, informatieve bijeenkomsten en ontspanningsactiviteiten.

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn erg belangrijk in onze samenleving, zij helpen anderen om hun zelfredzaamheid te vergroten en ook als dat niet meer kan, staan zij hun naaste bij. Maar mantelzorg is ook zwaar en om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij tijd nemen voor zichzelf en af en toe wat tips krijgen om het zichzelf makkelijker te maken. SMD organiseert speciaal voor mantelzorgers regelmatig en in samenwerking met andere organisaties bijeenkomsten, workshops en cursussen.

Cursus omgaan met dementie

Voor partners van mensen met een vorm van dementie

Dementie is een ingrijpend proces, zowel voor dementerenden zelf als voor zijn of haar naasten. Dementie gaat vaak gepaard met veranderend gedrag, dit roept veel vragen op en maakt onzeker, Wat betekent dementie voor u als naaste mantelzorger en hoe kunt u hiermee omgaan?

Bij deze cursus krijgt u handvatten hoe met de ziekte en het veranderd gedrag om te gaan. Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bot:

Vormen van dementie

fasen van beleving in het dementieproces

adviezen in de omgang en benadering

zorgaanbod thuis en buitenshuis

persoonlijke ervaringen en emoties.

Deze 6-delige cursus is gebaseerd op een belevingsgerichte benadering en is onder leiding van een casemanager van de Zorgcirkel en een mantelzorgconsulent van SMD.

Kosten € 15.-( voor de hele cursus)

 

Voor data en aanmelden: p.viereck@smdzw.nl of Tel: 0299439279


Wanneer:

verschillende cursusdata
Info en data: p.viereck@smdzw.nl o.v.v. cursus Omgaan met Dementie

Waar:

Locatie SMD
Emmakade 4
Purmerend
0299-439279